Massa snö!

Just nu så snöar det massa + att det blåser som tusan ute.Dom lovade ju storm i kväll/natt och det märks.Skönt att sitta inne med massa ljus då o bara mysa. Körde dock ut  innan det började blåsa ordentligt  Robert o ta Lias i vagnen o gå till macken o köpa tidningarna + bilagorna åt mig .Passade på och avsluta städningen när dom va ute , dammsög o torkade av golvena.Så nu är d rent o fint hemma igen.

Helgen har rusat förbi som vanligt, trist. I går gick vi ner på stan, höll på o ramla flera gånger pga att det va halt.
Va och kollade om jag kunde byta en overall som jag fått till Lias men d fanns igen storlek, ska kolla nästa vecka oxå.Köpte även ny mössa åt honom..
Va in på apoteket och köpte kortisonkräm åt mig då mitt nickel slog ut totalt runt halsen när jag tog på en kedja,prickig o kliade som bara den..Nu börjar det gå över dock ,skönt..

I dag testade vi att lägga Lias o vila middag i sitt eget rum i spjälsängen, gick bra till slut. Ska försöka få lite rutin + lära honom o sova själv även fast han är så liten.

På tisdag är det BVC besök igen, ska bli kul o se hur mycket han gått upp i vikt sedan sist, äter ju massa nu tycker jag.

Nästa helg åker vi hem till familjen o hälsar på, ska bli kul. De har ju inte träffat Lias sedan han va en vecka gammal.

Nu ska jag mysa med familjen.

Kram

Onsdag!

Så då var det onsdag.Va ett par dagar sedan jag skrev, de har bara inte blivit av.
Här hemma flyter dagarna på, vi går ut och går ibland, går till BVC eller så är vi bara hemma o myser.
Vädret har ju inte varit det bästa så i dag passade vi på när det va fint o gå en runda.
Nu snöar det för fulla muggar ute, hoppas det ligger kvar så det blir lite ljusare.

I går hade vi besök av Min-jee och Daxten, Elias fick en jätte fin korg med massa bra o ha saker plus en nalle..Fick även en påse med kläder *tack gumman*
Vi satt o surrade om allt möjligt medans våra små sov, som alltid hade jag super trevligt.
Skönt o ha ¨nån man kan prata med om allt från bajsblöjor till andra saker..

Annars händer inte så mycket. Elias sover bra om nätterna fortfarande, ända skillnaden är att han vill ha ett extra mål mat nu. Han har börjat äta lite mera lillskrutten.

Själv så tror jag att jag håller på att få mjölkstockning i höger bröst.Inte kul alls , började i förrgår med att jag va öm o i går så va det lite svullet. Försöker massera o duscha det varmt, vill inte att det ska bli värre..Blir det värre så får jag ringa ammningshjälpen.

I dag kom föresten Elias skylt till vagnen, jag fick även mitt namnsmycke som jag vann på tradera.Super nöjd.

Nej nu ska jag börja med maten.
kram kram
Lillskrutten som ligger bredvid o sover


Fina korgen Elias fick

Vardagsmys!

Då är det onsdag och 3:e dagen som jag och Elias är själva hemma utan pappa..
Allt går jätte bra, vi myser massa i soffan..Elias är så himmla snäll och sover så mycket så jag hinner med en del småfix här hemma vilket är skönt.

Håller på och tvättar en tvätt nu, blir ju lite extra tvätt med en bebis i huset. Inser oxå att vi nog får beställa ny tvättmaskin,våran håller verkligen på att ge upp..Måste ha fungerande tvättmaskin annars bli jag tokig.
Tur är så har vi redan tittat ut vilken vi ska ha så de är ju bara för sambon och beställa..Tur man har en karl som jobbar med sånna grejjer..

I natt är första gången Elias va lite lessen, han hade svårt o bestämma sig hur han skulle sova så det slutade med att han somnade på mitt bröst..mysigt värre.

Går fortfarande och väntar på dom där sömnlösa nätterna när han bara ska grina som alla pratat om..Som det är nu så sover han 3 timmar i stöten sen vill han ha mat o ev ny blöja..Inte ens att han grinar utan bara gnyr lite..

I morron ska vi till BVC och väga igen, ska bli intressant och se hur mycket han har gått upp sedan sist.

Äntligen är min Annika på väg hem igen efter att ha varit på Hawaii i 2 veckor,hoppas på en dejt i helgen.Hon han aldrig träffa lillskrutten.
Näe lite kaffe nu och sen upp o hänga tvätt..
Kram kram

Min förlossnings berättelse!

Min förlossningsberättelse!

Det hela började på kvällen den 26/10.Vi låg i soffan här hemma och tittade på TV när jag helt plötsligt får en väldigt konstig känsla.Tittar på Robert med en väldigt konstig blick
som frågar mig vad det är, ger honom till svar att " jag tror vattnet gick". Började skratta lite lätt och ber honom om hjälp att resa mig upp så jag kan springa iväg på toa.

Mycket riktigt så var det vattnet som gick,tur va hade jag redan tidigare tagit på mig binda eftersom slemproppen börjat släppa på dagen. Under tiden jag är på toa så får jag ett hysteriskt
skrattanfall, tror det beror på chocken.

Efter många om och men så ringer jag till förlossningen och berättar läget,Får prata med en väldigt trevlig BM vid namn Susanne som säger att vi är välkommen till förlossningen
på kontroll.

När vi pratat klart ringer jag till syrran + mamma och berättar läget, samtidigt springer jag runt i ett litet adrenalinrus och packar det sista till BB-väskan.
Vi kommer in till förlossningen runt 22.00 tiden, blir uppkopplad på CTG får prata med BM.Bebbens hjärtljud låter jätte fint men inga värkar.
Får ligga kvar till en ca 23.00 och får sedan åka hem igen med info om att om inte värkarna kommer igång naturligt så ska jag återkomma senast 08.00 på tisdag morron så får jag en tid för igångsättning.

När vi kommer hem så ringer jag syrran+ mamma och berättar att vi e hemma igen och lovar ringa on något händer. Än så länge har jag inga direkta värkar bara lite molande värk i mage + rygg.

Går och lägger oss lite innan tolv och tittar på TV, under tiden som jag fortfarande läcker fostervatten för fulla muggar så börjar värkarna komma igång lite.
När klockan börjar närma sig 01 börjar Robert ta tid på värkarna som pendlar mellan 10 min mellan till 3-4 min.
På något sätt lyckas jag somna till mellan 01.45 och 02.15 *yey* Men vaknar igen av att värkarna bli kraftigare...
Går upp och går lite samtidigt som jag försöker mig på andningen som vi lärt oss på familjeutbildningen..

När klockan är efter 4.30 så känner jag att det inte funkar att vara hemma längre då värkarna blivit mer intensiva.Väcker Robert och ringer till förlossningen och berättar att värkarna
satt igång.Får prata med samma BM som vi träffat på kvällen och är återigen så välkommen så in dit.

5.36 blir vi inskrivna på förlossningen,värkarna är riktigt jobbiga då dom sitter i ryggslutet o får det o kännas som att ryggen är på väg av. Blir undersökt och är inte öppen någonting alls.
Pratar med BM om mina önskemål angående smärtlindring då jag inte hunnit med att skriva förlossningsbrev. Kommer överens om att börja med värmekuddar både på rygg + mage och sedan gå på lustgas och
tillslut EDA..

Fram till ca 9.30 är jag uppe och rör på mig inne på rummet,ligger i sängen eller står lutad över sackosäcken i väntan på narkosläkaren som ska komma och ge mig EDA.
Klockan 10.00 är EDA'n placerad och hallelulja vilken underbar grej..När den började värka så vart jag så himmla avslappnad att jag tom sov även fast jag hade värkar med ca 3-4 min mellanrum.
Även fast jag är så himmla rädd för sprutor och allt sådant är jag så himmla glad att jag valde EDA så jag fick ta igen mig lite efter en sömnlös natt.

Från det att jag kom in fram till klockan 12 öppnade jag mig 4 cm, vilket gick väldigt sakta..trodde jag öppnade mig betydligt mer.
När klockan var runt 13 sätter BM in värkstimulerande dropp för att hjälpa mig på traven..
Känner inte av så mycket till en början utom lite molande värk.
Vid lite för 14 tiden kommer nya skiftet BM och USKA in och presenterar sig, blir även undersökt och får reda på att jag nu är öppen 6 cm,jippi nu äntligen händer det grejjer.
De säger åt mig att gå upp och röra på mig så att bebben ska sjunka ner lite mera, får in en gåstol så jag har lite stöd.


Efter att ha stått med den ett lite tag så börjar jag känna av en tryckande känsla som blir värre och värre, Robert står och försöker få mig att andas ordentligt men jag börjar
få så himmla ont att jag inte orkar tänka på vare sig andning eller något annat..
När klockan är 15.00 har jag sån enorm tryckande känsla att jag bara gråter och ber Robert ringa in BM..Känslan va så himmla intensiv att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
BM och USKA kommer in och jag blir undersökt, för reda på att jag nu är öppen 10 cm och att jag får krysta om jag vill..
Ligger på rygg och försöker krysta men känner att orken inte räcker till, BM är helt toppen och ger mig hela tiden råd om hur jag ska göra vad jag ska tänka på osv.Robert står och
ger mig saft under tiden jag pausar från krystningarna medans BM kommer och lindrar med varma handukar down there..vilket var heeeelt underbart..

När jag försökt krysta liggandes på rygg så får jag råd om att lägga mig på sidan, får hjälp med detta då jag har sånna enorma krystvärkar,Robert står och masserar ryggen samtidigt som ena
BM håller mig i ena benet och andra försöker hjälpa bebbisen huvud .
Känner jag får en ordentlig kraft och tillslut känner jag hur huvudet kommer ut..
Får order om att lägga mig på rygg igen så att BM får ut bebben ,eftersom mina krafter nästan är slut så får BM,USKA och Robert hjälpa mig att lägga mig på rygg..Inte så lätt o göra det självnär man har ett huvud som
sticker ut där nere..
När jag väl hamnar på rygg så krystar jag allt vad jag orkar 3 gånger sedan så far bebben ut med en himmla fart.
Jag börjar tok grina och kollar könet vad det vart, vi hade ju inte tagit reda på könet innan.
När jag ser att det är en pojke så bara skriker jag rätt ut..Så himmla över lycklig över att våran bebbe äntligen är ute..
Får upp honom till mig,Robert klipper navelsträngen och så bara pussar jag massa på det där slemmiga lilla knyttet som ligger där.
Efter ett par minuter kommer moderkakan ut utan problem..Blir sydd ett par stygn vilket jag tycker va jobbigare nästan är hela förlossningen.
Från första krysstvärk tills att Elias kommer ut tar det ca39 min.
52 cm lång och 3565 g tung och världens sötaste bebbe!!
Vi kommer till BB vid 23 tiden på kvällen eftersom jag blir kvar på förlossningen för observation av att jag inte blödde för mycket, hade vissa bristningar som inte gick att sy.
Summan av det hela är bara positivt.
Blivit jätte bra bemött av alla på förlossningen och BB. Förlossningen gick mycket bättre än jag trode och jag skulle lätt kunna göra om det igen.

Tror jag fått med allt, vissa saker har jag nog glömt.Lätt att göra det i ett rus av lustgas =)
Bara myser!

Nu har vi varit hemma en vecka och sakta men säkert börjar det sjunka in att vi nu är 3 st i familjen.
Allt har gått och går jätte bra. Elias sover oförskämt bra om nätterna, vaknar ca 3:e timme för att få mat..i går sov han mellan 01-06..Vet att det kan vända när som helst så jag passar på och njuter.
Annars så består dagarna av promenader, massa mys i soffan och bara vara..
Nästa vecka börjar Robert jobba igen efter sina 10 pappa dagar, kommer kännas konstigt men det blir o sysselsätta sig.
Ska ut och gå med några andra som oxå fått barn nyligen, sen blir det väl att försöka komma in i vardagen som mamma.
Har fortfarande inte tagit mig tid o skriva förlossningsberättelsen, ska göra det när det lugnat ner sig något..

Nej nu ska jag ge lillskrutten mat.

Kram kram